Ta mig till drömfond.se
Parasport Välgörande hästkrafter Skidskytte Trav & Galopp Inkludering Till drömfond.se
X
Meny

Tack för din insats!

ATG Drömfond bidrar med ekonomiskt stöd till föreningar som är redo att ta nästa steg mot sin dröm. Varje gång du spelar hos ATG är du med och bidrar för att travskolor, skidskytteföreningar och simskolor ska fortsätta att utvecklas. Tack för att du spelar schysst.

Parasport
Välgörande hästkrafter
Skidskytte
Trav & Galopp
Inkludering

Vår ambassadör Peter Forsberg

ATG Drömfond stöttar projekt som bidrar till förbättrad fysisk och psykisk hälsa genom idrott och rörelse. Ishockeylegenden Peter Forsberg vet hur viktigt det är att ha tillgång till idrott och rörelse och att vara del av en gemenskap. Som ambassadör för ATG Drömfond Inkludering arbetar han för att alla ska ha möjlighet till detta, oavsett förutsättningar.

ATG Drömfond stöttar föreningar med en dröm

ATG Drömfond delar ut stöd inom fem olika kategorier till föreningar som på olika sätt ger fler människor möjlighet till gemenskap och bättre hälsa genom idrott och motion. Året runt pågår arbetet med att hitta föreningar som är redo att ta nästa steg mot sin dröm – och hjälpa dem att utveckla sin verksamhet. Kategorierna är ATG Drömfond Parasport, ATG Drömfond Välgörande hästkrafter, ATG Drömfond Trav & Galopp, ATG Drömfond Inkludering och ATG Drömfond Skidskytte. Det är vårt sätt att säga tack!

Maja Reichard, Foto Parasport Sverige
Lisen Bratt Fredricson

2020 delar vi upp våra engagemang i olika kategorier för att ge dem den uppmärksamhet de verkligen förtjänar. För att stärka dem samarbetar vi nu med starka ambassadörer för varje engagemang. Peter Forsberg tar nu hand om det som får namnet Inkludering, Maja Reichard utses till ambassadör för Parasport och Lisen Bratt Fredricson blir ambassadör för Välgörande hästkrafter.

ATG Drömfond Parasport

Vi tror på alla personers lika rätt till rörelse. Därför samarbetar vi sedan 2020 med Parasport Sverige och vår ambassadör Maja Reichard, för att hjälpa Sveriges föreningar att bli tillgängliga för fler.

Älvsby Parasport – för friluftsliv och meningsfull fritid

Stödet från ATG Drömfond har gått till utrustning som hjälper deltagarna att ta sig ut i naturen. Älvsby Parasport är föreningen som ordnar bowling, mattcurling, skidåkning och tillgång till vildmark och friluftsliv för människor med en funktionsnedsättning. För allas lika rätt till gemenskap, rörelse och att komma hem med ny energi – och ett leende på läpparna.

ATG Drömfond Välgörande hästkrafter

Genom detta projekt stödjer vi projekt som skänker psykiskt och fysiskt läkande genom mötet mellan människa och våra fyrbenta vänner. Tillsammans med vår ordförande Lisen Bratt Fredricson stöttar vi föreningar och initiativ som erbjuder en trygg plats i spilta och stallgång.

X

ATG Drömfond Skidskytte

Vi samarbetar med Svenska Skidskytteförbundet för att fler ska få möjlighet att uppleva träningsglädje i skidskyttespåret. Tillsammans hittar vi inspirerande projekt där gemenskap och hälsa är i fokus.

ATG Drömfond Trav & Galopp

Vi stöttar Sveriges trav- och galoppskolor som öppnar dörrarna för så mycket mer än bara spänningen och adrenalinet kring tävlingarna. Här finns en hel värld och gemenskap som vi vill göra tillgänglig för fler. Sedan 2022 har vi arbetat med ett extra fokus att göra travbanan tillgänglig för personer i rullstol och skänkte rullstolsvagnar till tre travskolor.

Whispering Pines – en fyrbent ambassadör för inkludering

Travhästen Whispering Pines kom till Travbanegruppen tack vare ATG Drömfond Trav & Galopp. Deltagarna i Travbanegruppen har nu hittat till sporten och fått sysselsättning inom travet. Tänk att en häst kan skänka sysselsättning och så mycket glädje för människan – därför är det så viktigt för oss att fler får den möjligheten.

ATG Drömfond Inkludering

Vi stöttar projekt som skänker glädje och gemenskap genom idrott och motion – oavsett vem du är och vad du har för förutsättningar. Tillsammans med vår ambassadör Peter Forsberg hittar vi föreningar och initiativ som främjar inkludering och integration. Som Älvdalens Atletklubb, där de äldre får gemenskap, skratt, en PT och seniora gympass.

Slaughter Sisters – ett starkt systerskap på hjul

ATG Drömfond Inkludering stödjer rollerskateföreningen Slaughter Sisters där unga tjejer kan hitta ett systerskap och en gemenskap att växa i.  Här samlas rullare som kanske inte identifierar sig som idrottare – men som älskar rörelseglädje och riktiga samtal över ett kakfat.

Sedan 2017 har ATG Drömfond bidragit till att snart 50 föreningar blivit mer inkluderande, ökat tillhörighet och gemenskap och vi är stolta över alla föreningar som fått stöd från oss. Vi ser fram emot att tillsammans med dig som är kund hos ATG fortsätta bidra till ett samhälle som mår bättre i morgon än idag.   

ATG Drömfond Parasport
ATG Drömfond Skidskytte
ATG Drömfond Välgörande Hästkrafter
ATG Drömfond Inkludering
ATG Drömfond Trav & Galopp