Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

Våra engagemang

Genom ATG Drömfond stöttar vi lokala föreningar som på olika sätt jobbar med inkludering. Vi lyfter fram deras goda exempel. Vi ger dem stöd och möjlighet att utvecklas för att nå sina drömmar. Allas rätt till gemenskap är inte given. Men steg för steg, förening för förening kommer vi närmare målet och drömmen om ett Sverige där alla känner sig välkomna i gemenskapen.

Parasport

Inkludering

Trav & Galopp

Välgörande hästkrafter

Skidskytte

2023 - året då parasporten växte sig allt starkare!

2023 var ett år där bland annat parasporten fick ta flera stora kliv framåt på många sätt. Inkludering och gemenskap gäller allt fler – och snart kan förhoppningsvis alla hitta sin plats i en idrottsförening eller ett klubbhus. Genom kategorin Parasport stöttade vi ett initiativ som ger körglädje och en fartfylld fritid till dem som inte lika enkelt tar plats bakom ratten. Välgörande hästkrafter gav under året 100 000 kronor till en förening med framtidsvisioner om trygga och välgörande möten i stallet. Under året satsade vi även på olika insatser som möjliggör och främjar rullstolsburen travsport på travbanor runtom i landet. En uppskattad träningshelg med Skidskytte kunde också genomföras. 2023 genomförde ATG Drömfond en kännedomskampanj för att berätta om vår verksamhet och vilken skillnad vi alla kan göra – tillsammans!

2022 - året för föreningarna som lyfte i motvind

2022 var ett år i motvind för många. Motion och gemenskap blev ännu viktigare för den enskilde individens välmående. Genom Inkludering stöttade vi fyra föreningar med totalt 300 000 kronor för deras initiativ att skapa samlingsplatser för personer där idrottsglädje och gemenskap är i fokus. Välgörande hästkrafter gav under året 100 000 kronor till en förening som erbjuder närhet till hästar som en väg in i gemenskap och samhället. Genom att tillgänglighetsanpassa befintliga ytor, skapade årets mottagare i Parasport möjlighet för fler att delta i idrott och fick 100 000 kronor för att fortsätta sitt viktiga arbete. Året avslutades med att Trav & Galopp skänkte två rullstolsvagnar till travskolor så att även personer i rullstol kan ta del av travsporten.

2021 – vi fyller fem år!

Inom Välgörande Hästkrafter stöttade vi en förening i deras viktiga arbete kring barn med problematisk skolfrånvaro. Det här året visade hur en enkel insats kan göra en stor skillnad för Parasporten och inkludering inom badminton. Ingen omröstning i Inkludering, men fem finalister fick 75 000 kronor vardera och i samband med detta fick vi dessutom stifta bekantskap med för oss nya idrotter. Med Trav & Galopp fick barn som växer upp med minnen från krig en möjlighet till ett härligt sommarläger. Vi kan stolt räkna med en ny stöttande kraft, när tidigare OS-medaljören i skidskytte Fredrik Lindström anslöt till uppställningen med engagerade ambassadörer. 2021 var också året då vi tillsammans med Svenska Skidskytteförbundet fick uppleva världscuppremiären i skidskytte i Östersund med en gotländsk skidskytteförening.

2020 - året då gemenskap var viktigare än någonsin

Under svåra omständigheter är det viktigare än någonsin med verksamheter som bidrar till gemenskap, hälsa och välmående. Därför var 2020 ett ovanligt viktigt år. Detta var året då vi valde att dela upp våra engagemang i olika fokusområden och samarbeta med starka ambassadörer för varje engagemang. Finalisterna i Inkludering fick dela på 300 000 kronor medan Välgörande hästkrafter, Trav & Galopp och vårt nya engagemang Parasport fick 100 000 kronor vardera. I alla dessa föreningar finns eldsjälar som är vana att jobba i uppförsbacke – och ser varje motgång som ytterligare ett skäl att fortsätta kämpa!

2019 - mer än en halv miljon kronor delas ut!

2019 fick vi hälsa på hos parasportarna Elina Waldén och Aaron Lindström som båda spås en lysande framtid inom vinteridrotten. Vi samarbetade med Mustaschkampen och Peter Forsberg uppmanade fler män att ta PSA-prov. Under året var Peter även med och spelade kälkhockey i en match som auktionerades ut i Musikhjälpen under temat ”alla har rätt att funka olika”. I engagemanget Inkludering hade vi det stora nöjet att dela ut 300 000 kronor till fyra finalister. I samarbete med Travronden delade vi ut 150 000 kronor som bland annat gick till Sveriges första rullstolsburna travkusk Matilda Persson. 2019 startade vi Välgörande hästkrafter som delade ut 100 000 kronor. Utöver våra vanliga engagemang fick Enskede IK ett bidrag för att öka lagkänslan – 26 nationaliteter men en enhetlig look, i nya träningskläder. Stalltjejerna i Njurunda Ryttareförening fick hjälp att ta sig till Stockholm och Sweden International Horseshow.

2018 - mjuka mular och trygga ryggar

Under 2018 inledde vi samarbetet med Travronden för att stötta och lyfta fram det inkluderande arbetet som pågår hos våra trav- och galoppskolor landet runt. Finalisterna fick dela på 150 000 kronor och Gotlands Travskola använde sitt stöd för att göra hästarna och sporten mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättning. 300 000 kronor delades ut till fyra föreningar som främjar inkludering. Borås Fältrittklubb använde sin del av stödet för att fler barn med selektiv mutism ska hitta en trygg plats i stallgången och på hästryggen. Vi samlade in pengar till Musikhjälpen genom att auktionera ut Peter Forsberg som lagkamrat i en kälkhockeymatch – tema: ”alla har rätt att funka olika”.

2017 - ATG Drömfond blir till verklighet

Vi startade ATG Drömfond 2017 med en stark vilja och beslutsamhet att stötta och lyfta föreningar och initiativ som främjar inkluderande idrott. Då fanns bara ett engagemang som fick bära namnet ATG Drömfond och som sa att alla har rätt att hitta sin plats och sitt sammanhang för att må bra – både i kropp och själ. Totalt gav vi 300 000 kronor till föreningarna som uppmärksammades detta år. I Varberg finns Unite People som integrerar nyanlända ungdomar och ger dem en frizon. Glimma i Falun använde stödet för att hjälpa fler familjer att hitta en hälsosammare livsstil. Föreningen MIS i Göteborg möjliggör för synskadade att motionera i skogen som alla andra, medan SK United ville ha möjlighet att välkomna fler – oavsett förutsättningar – till skidsporten.