Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

Våra engagemang

ATG Drömfond stödjer projekt som brinner för delaktighet och välmående – där tillhörighet och gemenskap genom rörelse, är viktigare än att prestera. För initiativ som redan har skapat ett sammanhang, kan vi vara möjliggörare för nästa viktiga steg. Våra engagemang är Integration och inkludering, Parasport, Travronden och Välgörande hästkrafter. Vi stödjer även övriga engagemang där vi kan bidra till ett samhälle som mår bättre i morgon än idag.

Parasport

Inkludering

Trav & Galopp

Välgörande hästkrafter

ansök

Övriga projekt

2020 - året då gemenskap var viktigare än någonsin

Under svåra omständigheter är det viktigare än någonsin med verksamheter som bidrar till gemenskap, hälsa och välmående. Därför var 2020 ett ovanligt viktigt år. Detta var året då vi valde att dela upp våra engagemang i olika fokusområden och samarbeta med starka ambassadörer för varje engagemang. Finalisterna i Inkludering fick dela på 300 000 kronor medan Välgörande hästkrafter och vårt nya engagemang Parasport fick 100 000 kronor vardera. I alla dessa föreningar finns eldsjälar som är vana att jobba i uppförsbacke – och ser varje motgång som ytterligare ett skäl att fortsätta kämpa!

2019 - mer än en halv miljon kronor delas ut!

2019 fick vi hälsa på hos parasportarna Elina Waldén och Aaron Lindström som båda spås en lysande framtid inom vinteridrotten. Vi samarbetade med Mustaschkampen och Peter Forsberg uppmanade fler män att ta PSA-prov. Under året var Peter även med och spelade kälkhockey i en match som auktionerades ut i Musikhjälpen under temat ”alla har rätt att funka olika”. I engagemanget Inkludering hade vi det stora nöjet att dela ut 300 000 kronor till fyra finalister. I samarbete med Travronden delade vi ut 150 000 kronor som bland annat gick till Sveriges första rullstolsburna travkusk Matilda Persson. 2019 startade vi Välgörande hästkrafter som delade ut 100 000 kronor. Utöver våra vanliga engagemang fick Enskede IK ett bidrag för att öka lagkänslan – 26 nationaliteter men en enhetlig look, i nya träningskläder. Stalltjejerna i Njurunda Ryttareförening fick hjälp att ta sig till Stockholm och Sweden International Horseshow.

2018 - mjuka mular och trygga ryggar

Under 2018 inledde vi samarbetet med Travronden för att stötta och lyfta fram det inkluderande arbetet som pågår hos våra trav- och galoppskolor landet runt. Finalisterna fick dela på 150 000 kronor och Gotlands Travskola använde sitt stöd för att göra hästarna och sporten mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättning. 300 000 kronor delades ut till fyra föreningar som främjar inkludering. Borås Fältrittklubb använde sin del av stödet för att fler barn med selektiv mutism ska hitta en trygg plats i stallgången och på hästryggen. Vi samlade in pengar till Musikhjälpen genom att auktionera ut Peter Forsberg som lagkamrat i en kälkhockeymatch – tema: ”alla har rätt att funka olika”.

2017 - ATG Drömfond blir till verklighet

Vi startade ATG Drömfond 2017 med en stark vilja och beslutsamhet att stötta och lyfta föreningar och initiativ som främjar inkluderande idrott. Då fanns bara ett engagemang som fick bära namnet ATG Drömfond och som sa att alla har rätt att hitta sin plats och sitt sammanhang för att må bra – både i kropp och själ. Totalt gav vi 300 000 kronor till föreningarna som uppmärksammades detta år. I Varberg finns Unite People som integrerar nyanlända ungdomar och ger dem en frizon. Glimma i Falun använde stödet för att hjälpa fler familjer att hitta en hälsosammare livsstil. Föreningen MIS i Göteborg möjliggör för synskadade att motionera i skogen som alla andra, medan SK United ville ha möjlighet att välkomna fler – oavsett förutsättningar – till skidsporten.