Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

2021

ATG Drömfond Parasport

2021

ATG Drömfond Parasport

Utanför ramarna för den vardagliga fotbollscupen, löpargruppen och ridlektionen pågår varje dag ett lustfyllt idrottande som främjar välmående och delaktighet för tusentals människor. Det är i föreningslivet som drömmarna om en inkluderande idrott föds och får möjlighet att växa.

Motion och idrott kan se olika ut – precis som en funktionsnedsättning. Ibland syns utmaningen på utsidan och ibland är den bara märkbar på insidan.

Spontanspel i badminton med lämplig sportstol är ett sätt att göra badminton mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. Och en golfbana kan med god vilja och engagemang göras mer tillgänglig, för att alla som vill ska kunna utöva och njuta av sporten.

 

 

Plats i förarsätet

År 2023 får Kumlas funktionshindrades motorklubb ta emot 100 000 kronor. Här ryms alla i förarsätet och får ta del av fartglädje på folkracebanan i en specialbyggd bil.

Vill du vara med?

Vill du få en påminnelse när vi öppnar nästa gång? Lämna din e-postadress nedan. De personuppgifter du lämnar, används för att administrera påminnelse enligt GDPR.

  Tidigare mottagare ATG Drömfond Parasport

  Samtliga föreningar har en sak gemensamt – det har viljan att göra parasport tillgängligt för fler! År 2022 fick Östra Ryds IF stöd till att bygga bort hinder på discgolfbanan så att alla kan vara med och delta i träning och kast på bana med delvis anpassade hål. År 2021 köpte Täby Badminton sportrullstolar vilket gör att spel för alla nu är en möjlighet. År 2020 begav sig Älvsby Parasport ut på en fjällvandring med sina medlemmar.

  Parasport
  Vinnare 2022
  Östra Ryds IF
  Läs mer »
  Parasport
  Vinnare
  Täby badminton
  Läs mer »
  Parasport
  Vinnare 2020
  Älvsby parasport
  Läs mer »

  Vår jury för ATG Drömfond Parasport

  Möt juryn för ATG Drömfond Parasport! Det är dessa personer som utser vilken finalist som får 100  000 kronor till sin dröm.

  Jury
  Åsa Llinares Norlin
  Ordförande Sveriges Paralympiska Kommitté
  Jury
  Maja Reichard
  Paralympier, ambassadör ATG Drömfond Parasport
  Jury
  Peter Dennbrink
  Manager Horse Betting Marketing
  Jury
  Lotta Nilsson Viitala
  CFO ATG

  Projekt som gjort skillnad

  Genom ATG Drömfond stöttar vi lokala föreningar som på olika sätt jobbar med inkludering. Vi lyfter fram deras goda exempel. Vi ger dem stöd och möjlighet att utvecklas för att nå sina drömmar. Allas rätt till gemenskap är inte given. Men steg för steg, förening för förening kommer vi närmare målet och drömmen om ett Sverige där alla känner sig välkomna i gemenskapen.

  Välgörande hästkrafter
  Vinnare 2020
  Storvreta ponnyklubb
  Läs mer »
  Parasport
  Vinnare 2020
  Östra Ryds IF
  Läs mer »
  Parasport
  Vinnare 2020
  Täby badminton
  Läs mer »
  Parasport
  Vinnare 2020
  Älvsby parasport
  Läs mer »
  Skidskytte
  Vinnare 2020
  Svaide Roma SOK
  Läs mer »