Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

2021

ATG Drömfond Parasport

2021

ATG Drömfond Parasport

Utanför ramarna för den vardagliga fotbollscupen, löpargruppen och ridlektionen pågår varje dag ett lustfyllt idrottande som främjar välmående och delaktighet för tusentals människor. Det är i föreningslivet som drömmarna om en inkluderande idrott föds och får möjlighet att växa.

Motion och idrott kan se olika ut – precis som en funktionsnedsättning. Ibland syns utmaningen på utsidan och ibland är den bara märkbar på insidan.

Spontanspel i badminton med lämplig sportstol är ett sätt att göra badminton mer tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. Och en golfbana kan med god vilja och engagemang göras mer tillgänglig, för att alla som vill ska kunna utöva och njuta av sporten.

 

 

Vad gör ni med 100 000 kronor?

Vi söker projekt där personer med funktionsnedsättning; syn-, rörelse- eller intellektuell funktionsnedsättning hittar en plats inom idrotten!

I samarbete med Sveriges Paralympiska Kommitté letar vi nu efter nästa projekt som redan gör stor skillnad men som behöver en extra knuff för att ta sig till nästa steg. Är ni en förening som arbetar med att låta fler personer med funktionsnedsättning få vara en del av rörelse, idrott eller sport? Sök idag! Vi utser ett projekt som får 100 000 kronor och möjligheten att ta ytterligare ett steg i sin dröm.

Sista dag att ansöka är söndag 29 maj!
  Tecken kvar att disponera: 3000

  Det här behöver du beskriva!

  image

  Beskriv ditt projekt!

  Hur inkluderar ni deltagarna i verksamheten? Vilken skillnad gör ni för era deltagare?

  image

  Det här vill vi veta!

  Hur ser er verksamhet ut idag? Vilken skillnad bidrar pengarna till? Vad är ert önskade läge om sex månader?

  image

  Det här sker med din ansökan!

  Vi läser varje ansökan, faktakollar och gör research innan de presenteras för vår jury. Vi saknar möjligheten att återkoppla vid oklarheter så tänk noga igenom om du besvarat alla frågor.

  Tidsplan

  2-29 maj
  ansökan är öppen
  13-17 juni
  genomgång inkommande ansökningar och juryarbete
  24 augusti
  finalist kommuniceras

  Parasport

  Möt juryn för ATG Drömfond Parasport! Det är dessa personer som utser vilken finalist som får 100  000 kronor till sin dröm.

  Jury
  Åsa Llinares Norlin
  Ordförande Sveriges Paralympiska Kommitté
  Jury
  Maja Reichard
  Paralympier, ambassadör ATG Drömfond Parasport
  Jury
  Peter Forsberg
  Hockeylegend
  Jury
  Maria Guggenberger
  Hållbarhetschef ATG

  ATG Drömfond Parasport 2021 – vinnare

  ATG Drömfond Parasport 2021 har avgjorts. Bland de sökande föll juryn för Täby badminton som redan satsar på paraverksamheten på ett fantastiskt självklart sätt. Nu tar de nästa steg för att möjliggöra spontanspel för sittande spelare! 

  Parasport
  Vinnare
  Täby badminton
  Läs mer »