Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

2020

ATG Drömfond Parasport

2020

ATG Drömfond Parasport

Utanför ramarna för den vardagliga fotbollscupen, löpargruppen och ridlektionen pågår varje dag ett lustfyllt idrottande som främjar välmående och delaktighet för tusentals människor.

Motion och idrott kan se olika ut – precis som en funktionsvariation. Ibland syns utmaningen på utsidan och ibland är den bara märkbar på insidan.

Ett barn med hörselnedsättning kan lära sig simma på samma villkor som sina jämnåriga tack vare simundervisning på teckenspråk. Löpträning där allt kan ske i egen takt och på egna villkor, kan göra enorm skillnad för den med autism. Och en golfbana kan med god vilja och engagemang göras mer tillgänglig, för att alla som vill ska kunna utöva och njuta av sporten.

I samarbete med Sveriges Paralympiska Kommitté letar vi nu efter nästa projekt som redan gör stor skillnad men som behöver en extra knuff för att ta sig till nästa steg. Är ni en förening eller organisation som arbetar med att låta fler personer med funktionsvariation få vara en del av rörelse, idrott eller sport? Sök idag! Vi utser ett projekt som får 100 000 kronor och möjligheten att ta ytterligare ett steg i sin dröm.

Tack för alla ansökningar!

Nu har vi stängt ansökningarna för ATG Drömfond Parasport. Vinnare utses på finalen av Paralympiatravet lördag 25 april och kommuniceras även på denna sida samt våra sociala medier.

Tidsplan ATG Drömfond Parasport

17 februari - 8 mars
Ansökan
9 - 20 mars
Genomgång ansökningar och juryarbete
23 - 28 mars
Inspelning hos finalist
25 april
Vinnare kommuniceras

Parasport

Möt juryn för ATG Drömfond Parasport! Det är dessa personer som utser vilken finalist som får 100  000 kronor till sin dröm.

Jury
Åsa Llinares Norlin
Ordförande Sveriges Paralympiska Kommitté
Jury
Helene Ripa
Paralympier, ambassadör ATG Drömfond Parasport
Jury
Peter Forsberg
Hockeylegend
Jury
Maria Guggenberger
Hållbarhetschef ATG

Fokus på parasport år 2019

Sedan 1995 har ATG varit stolt sponsor av Sveriges Paralympiska Kommitté och trots att parasporten år 2019 fyller 50 år är det fortfarande många som inte har koll på vad paraidrott handlar om.

ATG Drömfond och vår ambassadör Peter Forsberg har träffat två utövare – Elina Waldén och Aaron Lindström – för att reda ut begreppen.