Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

2021

ATG Drömfond Parasport

2021

ATG Drömfond Parasport

Utanför ramarna för den vardagliga fotbollscupen, löpargruppen och ridlektionen pågår varje dag ett lustfyllt idrottande som främjar välmående och delaktighet för tusentals människor. Det är i föreningslivet som drömmarna om en inkluderande idrott föds och får möjlighet att växa.

Motion och idrott kan se olika ut – precis som en funktionsnedsättning. Ibland syns utmaningen på utsidan och ibland är den bara märkbar på insidan.

Ett barn med hörselnedsättning kan lära sig simma på samma villkor som sina jämnåriga tack vare simundervisning på teckenspråk. Löpträning där allt kan ske i egen takt och på egna villkor, kan göra enorm skillnad för den med autism. Och en golfbana kan med god vilja och engagemang göras mer tillgänglig, för att alla som vill ska kunna utöva och njuta av sporten.

 

 

Tack för alla ansökningar!

Vi går nu igenom inkommande projekt. Årets vinnare presenteras 4 maj på drömfond.se och våra sociala medier. Se till att du följer oss på Facebook så att du inte missar något!  

Tidplan - viktiga datum

8-28 mars
Ansökan är öppen 
1-7 april
Genomgång inkommande ansökningar och juryarbete
4 maj
Finalist kommuniceras

ATG Drömfond Parasport 2020 – vinnare

Älvsby Parasport skidsektion är en förening som arbetar för att ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar ska kunna åka skidor och njuta av vinteridrott och vara delaktiga på lika villkor. 2020 fick de som första mottagare av Parasport – bland 27 sökande projekt – ta emot 100 000 kronor så att de kan köpa in ytterligare utrustning till sin verksamhet.  

Parasport
Vinnare 2020
Älvsby parasport
Läs mer »

Parasport

Möt juryn för ATG Drömfond Parasport! Det är dessa personer som utser vilken finalist som får 100  000 kronor till sin dröm.

Jury
Åsa Llinares Norlin
Ordförande Sveriges Paralympiska Kommitté
Jury
Maja Reichard
Paralympier, ambassadör ATG Drömfond Parasport
Jury
Peter Forsberg
Hockeylegend
Jury
Maria Guggenberger
Hållbarhetschef ATG

Fokus på parasport år 2019

Sedan 1995 har ATG varit stolt sponsor av Sveriges Paralympiska Kommitté och trots att parasporten år 2019 fyller 50 år är det fortfarande många som inte har koll på vad paraidrott handlar om.

ATG Drömfond och vår ambassadör Peter Forsberg har träffat två utövare – Elina Waldén och Aaron Lindström – för att reda ut begreppen.