Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

2020

ATG Drömfond Parasport

2020

ATG Drömfond Parasport

Som stolta sponsorer till Sveriges Paralympiska Kommitté är det självklart att ATG Drömfond är  med att hitta engagemang där personer med funktionsnedsättning kan delta på lika villkor.

Vårt första år med ATG Drömfond Parasport summerar vi som en framgång. Tillsammans med Sveriges Paralympiska Kommitté har vi enats om att i stor konkurrens med många projekt som sökte, utse Älvsby parasport till årets vinnare. De får 100 000 kronor från ATG Drömfond till att ta nästa steg i sin dröm.  

 

 

ATG Drömfond Parasport 2020 – vinnare

Älvsby Parasport skidsektion är en förening som arbetar för att ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar ska kunna åka skidor och njuta av vinteridrott och vara delaktiga på lika villkor. 2020 fick de som första vinnare av Parasport – bland 27 sökande projekt – ta emot 100 000 kronor så att de kan köpa in ytterligare utrustning till sin verksamhet.  

Parasport
Vinnare 2020
Älvsby parasport
Läs mer »

Utanför ramarna för den vardagliga fotbollscupen, löpargruppen och ridlektionen pågår varje dag ett lustfyllt idrottande som främjar välmående och delaktighet för tusentals människor.

Motion och idrott kan se olika ut – precis som en funktionsvariation. Ibland syns utmaningen på utsidan och ibland är den bara märkbar på insidan.

Ett barn med hörselnedsättning kan lära sig simma på samma villkor som sina jämnåriga tack vare simundervisning på teckenspråk. Löpträning där allt kan ske i egen takt och på egna villkor, kan göra enorm skillnad för den med autism. Och en golfbana kan med god vilja och engagemang göras mer tillgänglig, för att alla som vill ska kunna utöva och njuta av sporten.

Parasport

Möt juryn för ATG Drömfond Parasport! Det är dessa personer som utser vilken finalist som får 100  000 kronor till sin dröm.

Jury
Åsa Llinares Norlin
Ordförande Sveriges Paralympiska Kommitté
Jury
Helene Ripa
Paralympier, ambassadör ATG Drömfond Parasport
Jury
Peter Forsberg
Hockeylegend
Jury
Maria Guggenberger
Hållbarhetschef ATG

Tidsplan ATG Drömfond Parasport

17 februari - 8 mars
Ansökan
9 - 20 mars
Genomgång ansökningar och juryarbete
23 - 28 mars
Inspelning hos finalist
25 april
Vinnare kommuniceras

Fokus på parasport år 2019

Sedan 1995 har ATG varit stolt sponsor av Sveriges Paralympiska Kommitté och trots att parasporten år 2019 fyller 50 år är det fortfarande många som inte har koll på vad paraidrott handlar om.

ATG Drömfond och vår ambassadör Peter Forsberg har träffat två utövare – Elina Waldén och Aaron Lindström – för att reda ut begreppen.