Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

2019

Inkludering

2019

Ansökan är öppen!

Att som nyanländ få vara med i en idrottsklubb, är ett sätt att integreras i samhället. Att hitta en tillhörighet på ett gym som specialiserar sig på personer som aldrig tränat förut, är ett sätt att inkluderas i en gemenskap. Oavsett idrott eller rörelse, hoppas vi att det finns en plats för alla. Välkommen att söka till ATG Drömfond med ditt projekt som främjar rörelse och gemenskap – sök senast 7 juni!

Ansök med ditt projekt!

ATG Drömfond letar efter projekt som främjar integration och inkludering genom idrott och rörelse. Prestationer är inte i fokus, snarare gemenskap och tillhörighet. Fyra finalister får 50 000 kronor att utveckla sitt projekt och besök av vår ambassadör Peter Forsberg. En av dessa finalister får sedan ytterligare 100 000 kronor efter en publik omröstning under hösten 2020.  Hur skulle 150 000 kronor stärka ert projekt?  Ansök innan den 7 juni!

Tipsa en vän!

Vet du någon som skulle vara perfekt för oss på ATG Drömfond? Tipsa din vän - fyll i mottagarens e-postadress, kom ihåg ditt namn som avsändare.


image

Det här behöver du beskriva!

Berätta om ditt projekt! Vad i ditt projekt är inkludering eller integration? Hur arbetar ni med inkludering eller integration?

image

Det här vill vi veta!

Hur ser er verksamhet ut idag? Vilken skillnad bidrar pengarna till? Vad är ert önskade läge om sex månader?

image

Det här sker med din ansökan!

Vi läser varje ansökan, faktakollar och gör research innan de presenteras för vår jury. Vi saknar möjligheten att återkoppla vid oklarheter så tänk noga igenom om du besvarat alla frågor.

Tidsplan ATG Drömfond

11 maj – 7 juni
Ansökan är öppen
11 – 19 juni
Genomgång inkommande ansökningar och juryarbete
9 juli
Finalister kommuniceras
5 oktober - 1 november
Omröstning
7 november
Vinnare utses på Sundbyholmstravet

Möt vår jury!

I juryn för ATG Drömfond sitter dessa fyra personer.

Jury
Peter Forsberg
Ambassadör ATG Drömfond Inkludering
Jury
Anja Frey
Chef Fryshuset
Jury
Maria Guggenberger
Hållbarhetschef ATG
Jury
Leif Magnusson
Verksamhetschef Mångkulturellt centrum

År 2019 blev SlaughterSisters utsedda till årets segrare. Se filmen från vår dag på Jägersro då vi firade alla våra finalister.

Finalister 2019

Från närmare 180 sökande projekt, utsåg juryn fyra finalister som fick 50  000 kronor vardera till sina verksamheter. Efter att juryn och svenska folket sagt sitt stod det klart att föreningen SlaughterSisters vann. De tilldelades ytterligare 100 000 kronor så de kan nå sitt mål – att tuffa, färgstarka kakmonster en dag ska få möjligheten att styra världen.

För oss är ni alla vinnare och vi är stolta över att ATG Drömfond får vara med och göra stor skillnad i det lilla.

Finalister 2018

Bland 177 sökande projekt, valde juryn ut fyra finalister som fick 50 000 kronor vardera för att utveckla sin verksamhet. Efter att juryn och svenska folket sagt sitt stod Borås Fältrittklubb som vinnare. De fick ytterligare 100 000 kronor för att fler barn med selektiv mutism ska kunna hitta en stärkande och trygg plats i tillvaron.

För oss är alla vinnare och vi är stolta över att ATG Drömfond får vara med och göra stor skillnad i det lilla.

Inkludering
Vinnare 2018
Borås Fältrittklubb
Läs mer »
Inkludering
IFK Motala
Läs mer »
Inkludering
Simlabbet
Läs mer »