Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

2020

Inkludering

2020

Gemenskap och glädje genom idrott - för alla.

Att hitta en gemenskap genom att delta i idrott, att integreras i samhället genom föreningslivet och att få känna tillhörighet. Vi på ATG Drömfond stödjer projekt där glädje och gemenskap genom idrott är i fokus. Vi ger fyra föreningar möjlighet att ta nästa steg i sin dröm och genom får ambassadör Peter Forsberg, lär vi känna föreningarna och tar del av deras glädje.

Föreningsliv för inkludering och integration

Fyra föreningar har fått 50 000 kronor vardera, föreningar som arbetar för att alla ska hitta en plats inom idrotten – oavsett förutsättningar. Våra fyra finalister arbetar med inkludering och integration och snart kommer vi att presentera finalisterna närmare. I oktober är det dags för omröstning och där kan du vara med och rösta på den förening som du tycker ska få ytterligare 100 000 kronor till verksamheten.

I år följer vi följande finalister: Malbas BBK skapar hälsa och gemenskap kring kärleken till basket, Vattenpoolarna skapar trygghet och integration genom vattenpolo, hos Sunnanå SK inkluderas tjejer med olika etnisk bakgrund genom fotbollen och i Norrköping Panthers passar alla in och behövs på plan!  

Tidsplan ATG Drömfond

11 maj – 7 juni
Ansökan är öppen
11 – 19 juni
Genomgång inkommande ansökningar och juryarbete
9 juli
Finalister kommuniceras
5 oktober - 1 november
Omröstning
7 november
Årets slutsegrare utses

Möt vår jury!

I juryn för ATG Drömfond sitter dessa fyra personer.

Jury
Peter Forsberg
Ambassadör ATG Drömfond Inkludering
Jury
Anja Frey
Chef Fryshuset
Jury
Maria Guggenberger
Hållbarhetschef ATG
Jury
Leif Magnusson
Verksamhetschef Mångkulturellt centrum

År 2019 blev SlaughterSisters utsedda till årets segrare. Se filmen från vår dag på Jägersro då vi firade alla våra finalister.

Finalister 2019

Från närmare 180 sökande projekt, utsåg juryn fyra finalister som fick 50  000 kronor vardera till sina verksamheter. Efter att juryn och svenska folket sagt sitt stod det klart att föreningen SlaughterSisters vann. De tilldelades ytterligare 100 000 kronor så de kan nå sitt mål – att tuffa, färgstarka kakmonster en dag ska få möjligheten att styra världen.

För oss är ni alla vinnare och vi är stolta över att ATG Drömfond får vara med och göra stor skillnad i det lilla.

Finalister 2018

Bland 177 sökande projekt, valde juryn ut fyra finalister som fick 50 000 kronor vardera för att utveckla sin verksamhet. Efter att juryn och svenska folket sagt sitt stod Borås Fältrittklubb som vinnare. De fick ytterligare 100 000 kronor för att fler barn med selektiv mutism ska kunna hitta en stärkande och trygg plats i tillvaron.

För oss är alla vinnare och vi är stolta över att ATG Drömfond får vara med och göra stor skillnad i det lilla.

Inkludering
Vinnare 2018
Borås Fältrittklubb
Läs mer »
Inkludering
IFK Motala
Läs mer »
Inkludering
Simlabbet
Läs mer »