Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

Frågor och svar

 

Vad är ATG Drömfond Häst?

Vi som gillar häst vet att hästar får människor att må bra och vi vill möjliggöra magiska möten mellan människor och hästar. Människor mår bra av att umgås med hästar, och den välgörande hästkraften kommer i alla tänkbara fyrbenta former. I över 45 år har ATG verkat i hästsportens tjänst – och det tänker vi fortsätta med. Vi är stolta över att hela vårt överskott, närmare två miljarder årligen, går tillbaka till hästsporten. Det gör ATG till hästarnas största sponsor i Sverige.

 

Vilka kan söka till ATG Drömfond Häst?

Har ni en verksamhet, satsning eller ett pågående projekt som skapar förutsättningar för fler människor att komma i kontakt med hästar? Ett integrationsprojekt där ni drömmer om att kunna ta emot fler deltagare, ett samarbete med skola eller fritids som skulle kunna utvecklas eller någon annan satsning där det handlar om välgörande hästkrafter? Då ska ni söka till ATG Drömfond Häst. Vi söker uppstartade projekt, satsningar eller verksamheter som är igång – då kan vi vara med och göra störst skillnad. Vi vill bidra till att göra en bra verksamhet ännu bättre!

 

Hur skriver vi vår ansökan?
Beskriv ert projekt, hur ni arbetar med välgörande hästkrafter och hur projektet långsiktigt hjälper till att skapa välgörande möten mellan häst och människa. Det är viktigt att ni har ett långsiktigt tänk, det är där vi har bäst möjlighet att hjälpa till. Ni ska även vara en förening eller organisation som söker, detta av skattetekniska skäl.

 

Vad händer sen?
Vår jury går igenom alla inkommande bidrag och väljer en finalist som förutom 100 000 kronor även får besök från ATG Drömfond. Finalisten presenteras på Gothenburg Horse Show fredag 21 februari 2020.

 

Vad krävs av finalisten?

Du och ditt projekt behöver finnas tillgängligt för besök i perioden 3-11 februari 2020 samt kunna närvara vid prisutdelningen på Gothenburg Horse Show fredag 21 april 2020.

 

Om en jävsituation uppstår under juryarbetet
Vid en eventuell jävsituation i juryn lämnar berörd jurymedlem rummet vid bedömning av projektet eller under en omröstning. Jurymedlemmen får inte rösta eller kommentera projektet.

 

 

 

 

 

Projekt som gjort skillnad

Genom ATG Drömfond är vi med och bidrar till ett bättre samhälle. Vi stödjer projekt där hälsa och gemenskap står i fokus.

Drömprojekt
Simlabbet
Läs mer »
Drömprojekt
IFK Motala
Läs mer »