Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

Frågor och svar

 

Vad är ATG Drömfond Parasport?
Att få delta i idrott och rörelse på lika villkor är viktigt, speciellt för personer med funktionsvariationer. I samarbete med Sveriges Parlympiska Kommitté söker vi efter projekt där delaktiget och rörelse står i fokus. Ett barn med hörselnedsättning kan lära sig simma på samma villkor som sina jämnåriga tack vare simundervisning på teckenspråk. Löpträning där allt kan ske i egen takt och på egna villkor, kan göra enorm skillnad för den med autism. Och en golfbana kan med god vilja och engagemang göras mer tillgänglig, för att alla som vill ska kunna utöva och njuta av sporten.

Vilka kan söka till ATG Drömfond Parasport?
Är ni en förening eller organisation som arbetar med att låta fler personer med funktionsvariation få vara en del av rörelse, idrott eller sport – oavsett om det är en fysisk funktionsnedsättning eller NPF? Vi välkomnar alla att söka till ATG Drömfond Parasport, det viktiga är att delaktighet och rörelse står i fokus.

Hur skriver vi vår ansökan?
Beskriv ert projekt, hur ni arbetar med delaktighet och hur projektet långsiktigt hjälper till att få personer att må bättre genom att delta i er verksamhet. Det är viktigt att ni har ett långsiktigt tänk, det är där vi har bäst möjlighet att hjälpa till. Ni ska även vara en förening eller organisation som söker, detta av skattetekniska skäl.

Vad händer sen?
Vår jury går igenom alla inkommande bidrag och väljer en finalist som förutom 100 000 kronor även får besök från ATG Drömfond där vi filmar er verksamhet. Finalisten presenteras på Paralympiatravet, Åby travbana lördag 25 april.

Vad krävs av finalisten?
Du och ditt projekt behöver finnas tillgängligt för besök i perioden 23-28 mars 2020 samt kunna närvara vid prisutdelningen på Åbytravet lördag 25 april 2020.

Om en jävsituation uppstår under juryarbetet
Vid en eventuell jävsituation i juryn lämnar berörd jurymedlem rummet vid bedömning av projektet eller under en omröstning. Jurymedlemmen får inte rösta eller kommentera projektet.

Vad är ATG Drömfond Välgörande hästkrafter?
I perioden 1-26 januari 2020 sökte ATG Drömfond efter projekt där hästar får människor att må bra. I över 45 år har ATG verkat i hästsportens tjänst – och det tänker vi fortsätta med. Vi är stolta över att hela vårt överskott, närmare två miljarder årligen, går tillbaka till hästsporten. Det gör ATG till hästarnas största sponsor i Sverige.

Till ATG Drömfond Välgörande hästkrafter kunde verksamheter, satsningar eller pågående projekt som skapar förutsättningar för fler människor att komma i kontakt med hästar söka.

Utifrån inkommande ansökningar valde juryn ut en finalist som fick 100 000 kronor till sin verksamhet.

Projekt som gjort skillnad

Genom ATG Drömfond är vi med och bidrar till ett bättre samhälle. Vi stödjer projekt där hälsa och gemenskap står i fokus.

Inkludering
Vinnare
Borås Fältrittklubb
Läs mer »
Inkludering
Simlabbet
Läs mer »
Inkludering
Vinnare
Unite People
Läs mer »
Travronden
Vinnare
Gotlands Travskola
Läs mer »