Drömprojekt 2019

Finalisterna till Drömprojekt 2019 är utsedda och de får 50 000 kronor vardera till sin dröm. Följ oss på höstens resa när en av dessa får ytterligare 100 000 kronor till sitt Drömprojekt! Stort grattis och lycka till, säger ATG Drömfond.

 

 

 

Bara Vanlig

Niclas Wennerlund hittade ingen löpargrupp för sin dotter med intellektuell funktionsnedsättning så han startade sin egen i Nacka. Den här målgruppen har länge saknat fysiska aktiviteter och platser att vara på, men nu växer Bara Vanlig Hälsa så det knakar runt om i landet.

 

 

RBU Södermanland, projekt Familjekraft

Att ha ett barn eller syskon med en funktionsnedsättning kan vara slitsamt för en familj. Syskon till barn med funktionsnedsättning känner sig ofta utanför. Familjekraft skapar en mötesplats där familjer via olika sportaktiviteter får möjlighet att utbyta erfarenheter och känna gemenskap med andra i liknande situation.

 

 

Hammarö GK

Värdet av att tillhöra ett sammanhang, ett lag och få en identitet. Det är vad Hammarö GK brinner för. Som första förening i Värmland satsar de på handigolf – golf för personer med en fysisk eller intellektuell funktionsvariation – med gemenskap och vi-känsla som ledord.

 

 

SlaughterSisters

Rollerskate är idrotten där de som inte identifierar sig som idrottare kan passa in. Lite drygt ett år gamla SlaughterSisters är föreningen där folk kommer för att må bra, där färgstarka individer kan ta plats och där kakor är en viktig och smarrig ingrediens i den mentala träningen.