Du använder en omodern webbläsare. Ladda ner Microsoft Edge, som stödjer moderna webbplatser.

2020

ATG Drömfond mot corona

2020

ATG Drömfond i samarbete med Giving People Senior

Just nu uppmanas vi till social distansering. Det betyder att vi inte kan träffas över en kopp kaffe eller hålla en hand med en person som skulle behöva närhet. Men vi kan visa omtanke på andra sätt, till exempel genom att handla en matkasse. Läs mer nedan.

Giving People Senior – hur fungerar det?

Visa omtanke genom att handla en matkasse till en äldre anhörig. Börja med att fylla i en ansökan om en matkasse hos organisationen Giving People Senior. Behovet matchas sedan mot deras väl uppbyggda nätverk av givare som både handlar och levererar matkassen personligen. ATG Drömfond skänker 1 000 matkassar för att hjälpa äldre personer som under rådande omständigheter inte ska gå ut och handla mat. Läs mer och ansök om en kasse här

Swisha omtanke!

Vill du också vara med och bidra? Swisha ditt eget bidrag till en seniorkasse!

Gör så här:
Swisha 150 kr, 300 kr eller 500 kr till 123 593 14 72
Skriv meddelande ”matkasse ATG”

Alla medel som kommer in via Giving People Seniors webbutik går till hjälpverksamheten och äldre i Sverige. När du handlar ett paket att ge bort omvandlar Giving People Senior det till hjälp som skickas ut till de äldre.
Läs gärna mer här

image

I en tid då vi alla ombeds stanna hemma, ökar behovet av att vi rör på oss. Hanna Dahlström, hälsocoach på ATG, tipsar om enkla rörelser för ökad rörlighet som du kan göra hemma. Och du behöver inte ens byta om. Häng med!

Träna med Hanna

Varför gör ATG detta?

Giving People Senior är en organisation som hjälper äldre människor i ekonomisk och social utsatthet. I Sverige beräknas ca 250 000 pensionärer idag leva i relativ fattigdom och ca 33 000 pensionärer i det som kallas absolut fattigdom.

Sverige står inför en stor utmaning och vi måste alla hjälpas åt. Med vår unika position och samhällsengagemang vill ATG självklart dra vårt strå till stacken och bidra med det vi kan.

ATG Drömfond skänker 1 000 matkassar till Giving People Senior som möjliggör att de under en tid kan skänka matkassar till alla äldre, oavsett ekonomisk situation.